onsdag 21 augusti 2013

Krusbärschutney

Av förra årets krusbär passade jag på att göra en egen chutney till sommarens grillning. Sött, syrligt och hett så passar den utmärkt till grillat. Gör en av rabarber också och hitta din favorit!






250g röda krusbär
5 cm färsk ingefära
0,5 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
0,75 dl råsocker
1,5 msk vitvinsvinäger
svartpeppar

Skala ingefäran hacka den fint. Kärna ur chilin och hacka den fint. Finhacka vitlöken. Skölj och fnoppa krusbären. Lägg allt i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter eller tills krusbären känns mosiga. Eventuellt behöver du koka chutneyn lite längre. Ställ åt sidan och låt svalna. Häll på het och väl rengjord burk. Servera kall till till exempel kyckling.