onsdag 7 augusti 2013

Grillade kanelbullar med mascarponekräm

De här bullarna såg jag Leila Lindholm laga i ett av hennes matlagningsprogram. Receptet har varit länge på min att laga lista, men det har inte blivit av - tills nu! Nu har de till och med lagats två dagar i rad. Detta är min absoluta favorit sommar dessert. Kanelen ihop med jordgubbar och den lena krämen är bara magisk!




1 dl mascarponeost
0,5 dl kvarg med vaniljsmak
1 st färsk vaniljstång eller 1 krm vaniljpulver
0,5 citron, skalet
2 msk flytande honung
2 st tjocka kanelbullar
2 msk mjukt smör
0,25 l färska jordgubbar

Rör ihop mascarponeost, kvarg, fröna från urskrapad vaniljstång, rivet citronskal och honung. Dela kanelbullen "längsmed" på mitten så att du får 4 runda skivor. Bred skivorna med smör på bägge sidor, stek eller grilla dem så de får färg. Tvätta, rensa och skiva jordgubbarna. Bred mascarponecrémen på de varma bröden och toppa med skivade jordgubbar.

Original recept