onsdag 5 september 2012

Glasstårta med jordgubbar och kaksmet

Hihi, ibland hittar man glömda guldkorn bland inläggen. Som till exempel den här glasstårtan. Den lagade jag många gånger i somras i sommarstugan! Jag lyckades inte en gång få till den så att den såg sådär fantastisk ut. Men allt kan ju inte alltid göra det. Och i detta fallet gör det absolut inget, för den är så god! Det blir två efterrätter på rad, hoppas ni kan överleva det. Ibland behöver man många efterrätter. I alla fall när febern härjar och man knappt lyckas ta sig upp ur soffan. Trevlig lillördag på er!





2 ägg
2,5 dl strösocker
100 gram smält smör
2,5 dl vetemjöl
1,5 l vaniljglass
1 l jordgubbar
200 g choklad


Rör strösocker och ägg vitt och fluffigt. Blanda ner det smälta smöret och till sist vetemjölet. Fyll en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 1 timme. Rör glassen mjuk. Dela en halvliter av jordgubbarna i skivor och vänd ner i glassen. Fyll i formen med kaksmeten. Smält chokladen och häll över glassen. Ställ in i frysen och frysi minst 1 timme. Ta fram ca 10 min innan servering. Skiva resten av jordgubbarna över och servera.

(Inspiration: bakemyday.se)