tisdag 27 december 2011

Matmuffins

Istället för bröd till soppan så kan man laga några muffins. Jag gjorde an variant med ost och skinka. Det var väldigt gott!

matmuffins, muffins, till soppan, skinka, ost, muffins med skinka och ost, recept

matmuffins, muffins, till soppan, skinka, ost, muffins med skinka och ost, recept





3 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 st ägg
0.5 dl olja
1.5 dl yoghurt/filmjölk

Fyllning
100 g fetaost
0.5 dl soltorkad tomat, hackad
Basilika

eller

1 dl ost, riven
50 g skinka, strimlad

Sätt på ugnen på 200 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca 1/2 av formarna. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1: Strimlad skinka och riven ost. Variant 2: Fetaost, soltorkad tomat och basilika. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.